Aanschaf van een occasion bij de dealer: de voordelen van het merk

Op de bijzonder dynamische occasionmarkt zijn er meerdere marktsegmenten te onderscheiden. Jonge occasions (van 2 tot 5 jaar oud) worden niet altijd op dezelfde manier verhandeld als oudere exemplaren (van meer dan 5 jaar oud). Bovendien kunnen bij een verkoop door een particulier of een autobedrijf aanzienlijke verschillen bestaan met betrekking tot bijvoorbeeld de beschikbare informatie over de auto, de garantievoorwaarden en het aankooprisico.

 

Autobedrijven bieden de keuze uit jonge occasions met aantrekkelijke prijzen

Particulier of autobedrijf? Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. De keuze hangt vooral af van wat uw wensen zijn. Zoekt u een goedkope auto (2000 - 3000 euro) van meer dan 10 jaar oud? In dat geval kunt u prima terecht bij een particulier. Zoekt u juist een jongere, betrouwbare occasion met een lagere kilometerstand en een aantrekkelijke prijs? Bij de dealers vindt u een ruime keuze aan occasions van 2 tot 5 jaar oud. Zo vindt u op leeuwekeur.peugeot.nl een selectie "premium"-occasions van minder dan 6 jaar oud, met minder dan 130.000 km op de teller en voorzien van de Leeuwekeur-garantie van Peugeot. Stadsauto's, middenklassers, SUV's of MPV's, de keuze is enorm!

 

 Een occasion aanschaffen bij een dealer: extra zekerheid

 Bij de aanschaf van een occasion zullen altijd vragen rijzen. Hoe weet u zeker dat de auto betrouwbaar is, geen schadeverleden heeft en geen technische gebreken heeft? Hoe kunt er zonder de auto volledig door te lichten zeker van zijn dat de auto volledig storingsvrij is? Wanneer u uw auto bij een dealer aanschaft, hebt u van zulke onzekerheden geen last. Garantie, onderhoudshistorie, advies... de dealer biedt u toegevoegde waarde bij de verkoop van een auto.

 

De voordelen van de dealer bij de aanschaf van een occasion:

·        Lage kilometerstand, betrouwbare modellen, mogelijkheid om het uitrustingsniveau te kiezen: een dealer stelt zijn klant een selectie van auto's voor die aan zijn verwachtingen voldoen. Het doel is niet om u te zien terugkomen, maar om u tevreden te stellen. Een kwestie van imago!

·        Verkoopdocumenten, kentekenbewijs: de dealer regelt alles zodat u er geen omkijken naar hebt.

·        Op de door de dealer aangeboden auto's kan garantie worden verleend, bij de verkoopprijs inbegrepen of optioneel. Het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk levert alle occasions inclusief minimaal 6 maanden garantie.

 

De aanschaf van een occasion bij een dealer geeft dus zekerheid en biedt vele voordelen (controles van de auto, garantie van het merk).

Renzo
Renzo
Het aanschaffen van een occasion bij een dealer geeft meer zekerheid. In dit artikel leest u wat de concrete voordelen zijn.