Een gebruikte bedrijfsauto kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Naast de punten waar u bij een "gewone" auto naar moet kijken, moet u bij een gebruikte bedrijfsauto ook aan andere aspecten veel aandacht geven. Bedrijfsauto's zijn er als occasion namelijk in vele soorten en maten: compacte bestelwagen, bestelbus, pick-up enz. Elke carrosserievorm voldoet aan specifieke behoeften, is bedoeld voor een bepaald gebruik en moet bij aanschaf op specifieke punten worden gecontroleerd. Gebruik deze aankoopadviezen om de juiste gebruikte bedrijfsauto te kopen.

 

Een gebruikte bedrijfsauto: de verschillende op de markt beschikbare carrosserievormen

 

Bedenk voordat u een bedrijfsauto gaat kopen goed waarvoor u de auto gaat gebruiken. Zoekt u bijvoorbeeld een gesloten bestelwagen met een extra grote laadruimte, of hebt u een gekoelde laadruimte nodig of misschien een laadklep?

 

Het voordeel van de aanschaf van een gebruikte bedrijfsauto is de vergeleken met een nieuwe auto aantrekkelijkere prijs. Voor nog geen 10.000 euro kunt u een goed uitgeruste bestelwagen kopen. De opties die bij een nieuwe auto te duur zouden zijn, passen nu wel binnen uw budget. Boven de 10.000 euro vindt u zeer compleet uitgeruste gebruikte bestelbussen met een groot laadvolume (zoals de Peugeot Expert of Boxer). Bepaal wat u nodig hebt, stel uw budget vast en ga op zoek. Met de zoekmachine van leeuwekeur.peugeot.nl biedt Peugeot u een ruime keuze uit gebruikte bedrijfsauto's van allerlei merken. U vindt er al bestelwagens vanaf 5000 euro!

 

Een gebruikte bedrijfsauto: criteria om tot de juiste keuze te komen

 

 Naast de voor de hand liggende uiterlijke criteria zijn praktische aspecten bepalend voor de keuze van de juiste gebruikte bedrijfsauto. Hieronder vindt u een lijst van vragen die u uzelf moet stellen en punten waar u op moet letten.

 

• Welke motor moet ik kiezen? Bedrijfsauto's zijn in de overgrote meerderheid voorzien van een dieselmotor. Dieselmotoren zijn ook bij intensief gebruik relatief zuinig. In de grotere modellen leveren ze vaak tussen de 100 en 120 pk. Vergeet niet dat het motorvermogen belangrijk is als u vaak vol beladen op pad bent!

 

• Welk laadvolume heb ik nodig? Voor een gebruikte bedrijfsauto zijn laadvolume en laadvermogen essentiële factoren. Bekijk het maximaal toegestane totaalgewicht en het maximaal toegestane treingewicht. Houd daar bij de aanschaf van de bedrijfsauto rekening mee als u zware lading moet vervoeren.

 

• Welke uitrusting vind ik belangrijk? Bij de uitrusting van een bedrijfsauto moet u denken aan voorzieningen die het vervoeren en in- en uitladen van voorwerpen vergemakkelijken. Naast stuurbekrachtiging of elektrisch bedienbare ruiten moet u ook de hulpsystemen in uw wensenlijst opnemen, ze kunnen u het werk namelijk heel wat gemakkelijker maken: laadklep, ingebouwd GPS, parkeerhulp enz. Controleer of alle uitrustingselementen werken en niet door de vorige eigenaar op een verkeerde manier zijn gebruikt.

 

U kunt op de website van het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk - leeuwekeur.peugeot.nl - een zoekopdracht met al deze criteria invoeren om de voor u ideale gebruikte bedrijfsauto te vinden. Met criteria als het aantal portieren/deuren, het vermogen en de uitrusting kunt u hier u de bedrijfsauto vinden die aan al uw wensen voldoet.

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Bedrijfsauto's, waar nieuw soms een behoorlijk bedrag voor moet worden neergeteld, zijn als occasion erg gezocht. Een dergelijke bedrijfsmatig gebruikte auto moet echter met de nodige voorzichtigheid worden gekocht.
#Bedrijfsauto
#Occasion
#Peugeot