Een gebruikte crossover kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Crossovers en SUV's, die pas de afgelopen 10 jaar gemeengoed zijn geworden op de markt, zijn de "stadse" afstammelingen van de traditionele terreinauto's met een aantal MPV-kenmerken.

De crossovers zijn gemaakt voor de verharde weg, maar kunnen ook op onverharde paden uit de voeten. Hun veelzijdigheid uit zich ook in hun design dat sportieve en dynamische lijnen combineert met een relatief ruim interieur. De inzittenden profiteren van het comfort van een middenklasser en de ruimte van een gezinsauto.

 

Een gebruikte crossover kopen: bepaal goed wat u nodig hebt

 

Crossovers en SUV's zijn nog niet zo lang op de markt. Het voordeel? U hebt een ruime keuze uit recente modellen, zodat u altijd wel de crossover van uw dromen vindt. Het nadeel? De prijzen zijn hoog, want gebruikte SUV's zijn nog jong. Het is dan ook belangrijk het juiste model te zoeken dat aan uw eisen voldoet. Zo voorkomt u dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Gaat u uw crossover met name gebruiken op de snelweg of op 80km-wegen? Houdt u van offroad rijden? Weegt voor u comfort zwaarder dan sportiviteit, of juist andersom? Tussen de crossovers vindt u altijd een model dat aan uw wensen voldoet.

 

• Twee- of vierwielaandrijving: voor gebruik in de stad of "normaal" gebruik op buitenwegen is tweewielaandrijving voldoende. Als u in uw vrije tijd graag steile bergpaden neemt, dan is vierwielaandrijving een aanrader.

 

• Van 4 tot 7 zitplaatsen: Veelzijdigheid is het sleutelwoord! Een SUV past zich aan uw wensen aan. Tussen de modellen met 4 en die met 7 zitplaatsen zijn er natuurlijk verschillen in design en modulariteit. En ook de prijs verschilt.

 

• Compact of wat langer: een SUV is tussen de 4 en 5 meter lang. Iets om rekening mee te houden als het op parkeren aankomt.

 

• De uitrusting: SUV's en crossovers zijn over het algemeen rijk uitgerust en voorzien van geruststellende veiligheidssystemen. Voor een redelijk bedrag kunt u een model kopen dat van vele opties is voorzien.

 

Bekijk de gebruikte crossovers op de website van het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk.

 

Waar kunt u het beste een gebruikte SUV kopen?

 

 Het aanbod aan SUV's is groot: u kunt occasions vinden met prijzen tussen de 10.000 en 150.000 euro. Maar voor 12.000 tot 15.000 euro kunt u een prima, altijd door een autobedrijf onderhouden crossover kopen.

Als u een gebruikte SUV of crossover zoekt, kunt u kiezen voor aanschaf bij een particulier of bij een autobedrijf. Maar een recente auto als een crossover, met soms weinig kilometers op de klok, is een behoorlijke investering. En hoewel u bij een particulier een goede aankoop kunt doen, biedt de aanschaf bij een autobedrijf meerdere voordelen. U hebt dan de zekerheid dat de auto vooraf tot in de kleinste details is nagekeken en gecontroleerd, dat de onderhoudshistorie bekend is en dat de garantietermijn nog niet is verlopen of misschien zelfs nog verlengd kan worden. Dat is het geval bij veel gebruikte crossovers die via het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk worden verkocht.

Met de aanschaf van een SUV is een behoorlijk bedrag gemoeid. Een autobedrijf kan echter uw huidige auto inruilen waardoor het te betalen bedrag navenant lager wordt!

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Hoe kiest u nu de voor u ideale gebruikte crossover? Waar moet u op letten bij de aanschaf van uw crossover? U leest het in dit artikel.
#Crossover
#SUV
#Peugeot
#Occasion