Een gebruikte elektrische auto kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Een gebruikte elektrische auto: een economisch verantwoorde keuze!

Elektrische auto's zijn in opkomst en zijn nu ook als occasion te koop. Dankzij het batterijpakket kan een elektrische auto dagelijkse ritjes afleggen zonder een druppel brandstof te verbruiken. Een auto die vriendelijker is voor het milieu en voor de portemonnee en die, afhankelijk van uw behoeften, ook voor u geschikt kan zijn. 

 

De elektrische auto is perfect geschikt voor relatief korte dagelijkse ritjes (woon-werkverkeer bijvoorbeeld) en ritten tot 150 kilometer in de omtrek. De weinige auto's die al aanwezig zijn op de occasionmarkt hebben grote voordelen. Peugeot biedt twee elektrische modellen aan: de Peugeot iOn (een stadsauto) en de Peugeot Partner Electric (een bedrijfsauto).

 

Met enkele muiskliks vindt u op leeuwekeur.peugeot.nl een auto die uw mobiliteit revolutionair zal veranderen. Als u een gebruikte elektrische auto koopt, moet u met name op de volgende punten letten.

 

De kilometerstand:  in de meeste gevallen is die laag, omdat met elektrische auto's vaak kleine afstanden worden afgelegd. Het zijn namelijk geen auto's voor lange vakantieritten! Occasions met minder dan 10.000 km op de teller zijn geen zeldzaamheid.

 

De conditie van de tractiebatterij: maak een proefrit met de elektrische auto om een beeld te krijgen van de werkelijke actieradius. Rijd met de airconditioning of de verwarming ingeschakeld en bekijk op een 80km-weg hoe snel de actieradius afneemt. De theoretische cijfers van de fabrikanten geven een goede indicatie, maar er gaat natuurlijk niets boven een praktijktest!

 

De manier van opladen: beschikt de auto over alle accessoires die nodig zijn voor het opladen? Zijn deze onderdelen in goede staat?

 

De kosten van de onderdelen en accessoires: het onderhoud van een elektrische auto is relatief eenvoudig. Let daarom vooral op de banden en de remmen. Informeer ook naar de prijs van carrosseriedelen of onderdelen die niet aan de motor zijn gerelateerd: kleine elektrische auto's worden met name in de stad gebruikt en kunnen daarom (net als alle andere auto's in de stad) wel eens een stoeprandje geraakt hebben of een deukje in het portier hebben opgelopen.

 

Waar kunt een gebruikte elektrische auto kopen?

 

Bij wie zou u een gebruikte elektrische auto kunnen kopen? Er zijn weinig particulieren die een elektrische auto verkopen. Zij zijn namelijk erg gehecht aan hun voordelige auto. De meeste occasions zijn dus te vinden bij dealers, zoals het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk, of andere autobedrijven. Op de website leeuwekeur.peugeot.nl kunt u specifiek zoeken op elektrische auto's. De op de site aanwezige auto's beschikken over een volledige historie en zijn voor een proefrit beschikbaar bij een dealer die tot het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk behoort.

 

Als u een elektrische auto bij een autobedrijf koopt, krijgt u advies op maat zodat duidelijk is of de auto overeenkomt met uw wensen. Bovendien krijgt u tips over hoe u de auto optimaal kunt gebruiken. Dealers bieden niet alleen een auto maar ook de bijbehorende services aan. En die kunnen nu net het verschil maken: fabrieksgarantie, financieringsmogelijkheden, inruil enz. En u hebt de wetenschap dat u uw elektrische auto voor de juiste prijs koopt.

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Op deze pagina vindt u aankoopadviezen voor gebruikte elektrische auto's en de punten waar u op moet letten voordat u deze moderne vorm van vervoer omarmt!
#Elektrisch rijden
#Occasion