Een gebruikte gezinsauto kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een gebruikte gezinsauto?

 

De aanschaf van een gezinsauto is een forse investering. Voor minder dan 15.000 euro kunt u geen nieuwe MPV of SUV aanschaffen. Het zijn namelijk forse auto's met ruimte voor het hele gezin, soms tot 7 personen aan toe. Het interieur staat centraal: bij de keuze voor een gezinsauto moeten het aantal te vervoeren personen (kinderen of volwassenen) en de opbergmogelijkheden bepalend zijn voor uw keuze. De fabrikanten hebben ingespeeld op die behoefte aan binnenruimte en bieden nu bijzonder praktische auto's aan. Onderling verwisselbare stoelen, een flexibel in te delen interieur, vele opbergmogelijkheden, schuifdeuren: de auto past zich aan het gezin en zijn gewoontes aan.

 

Binnenruimte en comfort zijn belangrijk: met leder beklede stoelen en een luxueuze uitrusting zijn voor een gezinsauto geen topprioriteiten, maar u kunt wel tegen een redelijke prijs een royaal uitgeruste gebruikte MPV kopen.

 

Een gebruikte gezinsauto: de verschillende typen auto's

 

Als u op zoek bent naar een gezinsauto, kunt u uit meerdere typen auto's kiezen. Onderstaande typen gezinsauto's kunt u als occasion vinden op leeuwekeur.peugeot.nl, de website van het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk.

 

    Stationcars: een stationcar heeft dezelfde rijeigenschappen als de hatchback of sedan waarvan hij is afgeleid, en biedt meer ruimte. Als u 1 of 2 kinderen hebt, is een gebruikte stationcar een uitstekende oplossing. Een goede auto, met een niet al te hoge kilometerstand, hoeft bovendien niet meer dan ongeveer 9000 euro te kosten.

    MPV's: de MPV is met zijn flexibel in te delen interieur en praktische voorzieningen geheel gericht op het gezin. Voor een prijs van rond de 10.000 euro vindt u gemakkelijk een goed uitgeruste gebruikte MPV, met 5 of 7 zitplaatsen.

    SUV's: design en comfort zijn de pluspunten van deze sportieve en praktische gezinsauto's (zoals de nieuwe Peugeot 3008 SUV), maar ze zijn minder ruim dan een MPV. Ook voor dit type gezinsauto is 10.000 euro voldoende voor een mooie occasion.

 

Wat zijn de aandachtspunten bij de aanschaf van een gebruikte gezinsauto?

 

 Gezinsauto's zijn vaak zwaarder belast dan "gewone" auto's! Controleer net als bij een stadsauto of een middenklasser de gebruikelijke punten: motor, carrosserie, banden, uitrusting enz. Vergeet niet de onderdelen te controleren waarmee een gezinsauto zich onderscheidt van andere auto's: werken de neerklapbare stoelen goed, is de achterbank in goede staat (vlekken, gaten), werkt het ingebouwde multimediasysteem?

 

Als u een gebruikte MPV of stationcar bij een autobedrijf aanschaft, weet u zeker dat de verschillende uitrustingselementen zijn getest en goed werken. Mocht er zich een probleem voordoen, dan kunt u in de meeste gevallen terugvallen op de garantie. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de gebruikte gezinsauto's die door het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk worden aangeboden. Afhankelijk van uw criteria (merk, model, prijs, kilometerstand, vermogen) vindt u er gemakkelijk de gezinsauto die bij u past. Bovendien profiteert u van de servicekwaliteit van een professioneel bedrijf: een garantie voor een zorgeloze aankoop.

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
Gezinsuitbreiding? Is uw huidige auto te klein geworden voor uw gezin? Een goed moment om een gezinsauto te kopen. Op de occasionmarkt vindt u een ruime keuze aan stationcars, MPV's en SUV's, zoals u bij het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk kunt constateren!

Maar hoe vindt u nu de voor u juiste auto? Welk model moet u kiezen en voor welke prijs? Hieronder geven we u een overzicht van de markt en aankoopadviezen voor uw toekomstige gezinsauto.
#Gezinsauto
#Occasion