Een gebruikte hybride-auto kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Een categorie occasions die nog maar kort bestaat! Hybride-auto's zijn er tegenwoordig te kust en te keur als occasion en kunnen dus een interessant alternatief voor een occasion met benzine- of dieselmotor vormen!

 

Een gebruikte hybride-auto: rijdt dat echt voordeliger?

 

 Hybride-auto's zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op de occasionmarkt. U vindt ze in advertenties van particulieren of op websites van autobedrijven, ook op leeuwekeur.peugeot.nl. U kunt daarbij gebruikmaken van een filter om te zoeken op alleen hybride-auto's. Er zijn gebruikte hybride-auto's van Aziatische merken, maar u komt ook Franse modellen tegen zoals de Peugeot-modellen met HYbrid4-technologie. Veel modellen zijn middenklassers, maar u kunt ook kiezen voor een crossover of SUV met hybridetechnologie. Compacte auto's met hybridetechnologie zijn er nog maar weinig. Auto's met hybridetechnologie zijn namelijk perfect geschikt voor gecombineerd gebruik, dus zowel binnen als buiten de bebouwde kom en op de snelweg. Bij lage snelheden rijdt u vaak alleen elektrisch, maar bij accelereren en hoge snelheden springt de verbrandingsmotor bij!

 

Wanneer u kiest voor een gebruikte hybride-auto, kiest u voor een occasion die zuiniger en schoner rijdt en ook nog eens voordeliger in aanschaf is! De hybride-auto's die nu als occasion worden verkocht, hadden dankzij overheidssubsidie immers een relatief lage nieuwprijs. Dat telt door in de occasionprijzen, zodat de meerprijs ten opzichte van conventionele auto's te overzien is. Bovendien zijn hybride-auto's voordeliger in gebruik door het lagere brandstofverbruik (dankzij het batterijpakket). Een hybride-auto heeft ook geen koppeling, dynamo of startmotor meer, dus wat dat betreft zijn ook de onderhoudskosten lager ten opzichte van een vergelijkbare conventionele auto.

 

Tips voor de aanschaf van een goede gebruikte hybride-auto

 

 Wanneer u een goede gebruikte hybride-auto wilt kopen, is het belangrijk te weten hoe er in het verleden met de betreffende auto is omgesprongen. Had de bestuurder een rustige rijstijl of had de auto het zwaar te verduren bij hem? Omdat hybride-auto's boordevol complexe technologie zitten, zijn ze vaak ook voorzien van boordcomputers die u met allerlei informatie iets kunnen vertellen over het verleden van de auto. Zo kunt u het gemiddelde verbruik van de auto en de resterende actieradius bekijken, en kunt u een beeld krijgen van de staat van het batterijpakket. U stelt zo al meteen een eerste diagnose.

 

Wanneer u de auto bij een particulier wilt aanschaffen, selecteer dan alleen serieuze advertenties die de indruk geven dat de auto goed is onderhouden. En vergeet nooit een proefrit te maken met de hybride-auto die u denkt te gaan kopen! Wilt u meer zekerheid, dan koopt u uw gebruikte hybride-auto bij een autobedrijf of dealer, zoals bij het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk.

 

De advertenties voor hybride-auto's op de website leeuwekeur.peugeot.nl van het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk geven duidelijke en volledige informatie en bieden u de mogelijkheid snel een afspraak te maken om bij u in de buurt een proefrit te maken met de auto. Ontdek het aanbod van gebruikte hybride-auto's van alle merken bij het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk!

Renzo van Dongen
Renzo van Dongen
wij kunnen ons voorstellen dat hybride-auto's verschillende vragen bij u oproepen: zijn ze wel betrouwbaar? Wat is de levensduur van het batterijpakket van een hybride-auto? Met welke onderhoudskosten moet je rekening houden? De volgende tips kunnen u helpen bij de aanschaf van een gebruikte hybride-auto.
#Hybride
#Occasion
#Peugeot