Een gebruikte middenklasser kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Waar op te letten bij de aanschaf van een gebruikte middenklasser?

Compacte middenklassers (en grote middenklassers waarvan de lengte kan oplopen tot meer dan 4,80 m) zijn auto's voor de lange(re) afstanden. Hun grootste pluspunt: het comfort. Comfort voor de bestuurder dankzij de rijke uitrusting en de optimale wendbaarheid, maar ook comfort voor de passagiers dankzij de goede geluidsisolatie en de soepele vering. De op de occasionmarkt (zoals op de website leeuwekeur.peugeot.nl) beschikbare middenklassers zijn vaak auto's die door hun eerste eigenaar zijn aangeschaft om kilometers te maken. Als dat het geval is, dan moet u de auto op de volgende punten controleren:

 

• De carrosserie: kleine beschadigingen en slijtplekken die getuigen van een langdurig gebruik, zijn met het blote oog zichtbaar. Een middenklasser met 100.000 km op de teller kan, mits goed onderhouden, er van buiten als nieuw uitzien, maar kan ook al tekenen van ouderdom vertonen.

 

• De motor: hoe is de motor behandeld? Is hij op lange ritten zwaar belast? Informeer naar de rijgewoontes van de vorige eigenaar en probeer te achterhalen voor welk soort ritten hij de auto gebruikte. Vraag na of de eigenaar de motor rustig op temperatuur heeft laten komen (bij een dieselmotor) en of het onderhoud conform het onderhoudsschema is uitgevoerd.

 

• Het interieur: als de auto al meer dan 100.000 km heeft afgelegd, let dan op de staat van de bekleding. Is het leder beschadigd? Zijn er slijtplekken zichtbaar op de stoffen bekleding?

 

• De uitrusting: het uitrustingsniveau, dat per model verschilt, is een goed argument om voor de middenklasser van uw dromen te kiezen. Een occasion biedt het voordeel dat u tegen een relatief voordelige prijs een rijk uitgeruste auto kunt kopen. Ingebouwd GPS, DVD-speler, airconditioning met gescheiden regeling enz.: een mooie gelegenheid om uzelf in de watten te leggen.

 

De garantie op een gebruikte middenklasser

 

Omdat met de aanschaf van een gebruikte middenklasser vaak een behoorlijk bedrag is gemoeid (vanzelfsprekend hoger dan bij een stadsauto), kan het verstandig zijn de auto bij een autobedrijf aan te schaffen. Als u kiest voor een auto van een dealer of een professionele handelaar, loopt u minder risico's. De auto's zijn gecheckt, in orde gemaakt en worden vaak met een garantie geleverd. Een recente middenklasser (jonger dan 6 jaar bijvoorbeeld) met nog relatief weinig kilometers op de teller (tot maximaal 120.000 km) kan worden geleverd met een garantie van tot wel 24 maanden.

 

Onder het label Peugeot Leeuwekeur vindt u een selectie gebruikte middenklassers. Op leeuwekeur.peugeot.nl kunt u op basis van door uzelf in te vullen criteria (merk, model, prijs, kilometerstand, vermogen) zoeken en zo een middenklasser bij de Peugeot-dealer bij u in de buurt vinden. Gelet op het reusachtige aanbod van middenklassers op bepaalde websites is een efficiënte selectie geen overbodige luxe om sneller en beter te zoeken. Ontdek snel de occasions van het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk.

Renzo
Renzo
Uw volgende auto wordt een middenklasser, zoveel is zeker! Een occasion? Dan hebt u keus genoeg. Middenklassers vormen vaak de spil van het gamma van een autofabrikant, ongeacht of het een Duits, Frans, Italiaans of Japans merk betreft. Dat is voor u goed nieuws! De keuze op de occasionmarkt is namelijk gigantisch, met modellen in allerlei prijsklassen.

Om in dit aanbod de voor u meest geschikte middenklasser te vinden, hebben we voor u een aantal tips op een rijtje gezet.
#Middenklasser
#Occasion