Een gebruikte stadsauto kopen: voordelen, garanties en aandachtspunten

Een gebruikte stadsauto: een veelzijdige auto voor relatief weinig geld

 

Het segment van de stadsauto's heeft zich de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld. Alle fabrikanten bieden tegenwoordig een stadsauto aan (kijk maar eens op leeuwekeur.peugeot.nl, de website van het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk). Met hun beperkte lengte en breedte zijn deze auto's bij uitstek geschikt voor gebruik in het drukke stadsverkeer. Maar de meest recente modellen kunnen ook buiten de stad prima uit de voeten, mede dankzij hun veilige rijgedrag. Om aan de vraag van de consument te voldoen zijn de stadsauto's de laatste jaren doorontwikkeld tot veelzijdige auto's.

 

De voordelen van een gebruikte stadsauto

 

• Stadsauto's, met hun relatief lage nieuwprijs, zijn als occasion aantrekkelijk geprijsd. Goed uitgeruste, recente modellen zijn te koop voor tussen de 3000 en 6000 euro;

 

• Dankzij hun lage gewicht en geringe vermogen zijn stadsauto's tegen een redelijk bedrag te verzekeren;

 

• De onderhoudskosten zijn laag. Bovendien gaan deze auto's, mits goed onderhouden, lang mee.

 

Wendbaar, zuinig en leuk om te zien: een stadsauto heeft vele pluspunten! Maar hoe vindt u de voor u ideale auto? Welke compacte occasion moet uw voorkeur hebben en op basis van welke criteria?

 

De aandachtspunten bij de aanschaf van een gebruikte stadsauto

 

Voordat u een compacte occasion koopt, moet u een aantal punten extra goed controleren. Deze in de stad gebruikte auto's kunnen in het hectische stadsverkeer soms behoorlijk te lijden hebben gehad. Zoek naar sporen van schade op de portieren en eventuele schaafplekken. Let tijdens de proefrit op de besturing. Bijvoorbeeld het raken van een trottoirband kan de sporing van de auto al negatief beïnvloeden. Een stadsauto staat vaak in de file en legt veel kilometers af met een relatief koude motor. Ook de koppeling krijgt het vaak zwaar te verduren. Is die al vervangen? Luister ook naar het geluid van de motor. Een stadsauto, benzine of diesel, heeft vaak een kleine motor (soms een driecilindermotor) die, mits goed onderhouden, zeer betrouwbaar is. Een dieseluitvoering is niet per se de beste keuze. Als u niet al te veel kilometers per jaar rijdt, is een stadsauto met benzinemotor voordeliger. Bovendien zijn de onderhoudskosten van een benzineauto lager.

 

Waar vindt u de stadsauto van uw dromen? Gebruik de multimerk-zoekmachine op de Peugeot-website leeuwekeur.peugeot.nl om uit de duizenden advertenties de auto te vinden die perfect aansluit op uw wensen. Bij het Peugeot Leeuwekeur dealernetwerk vindt u een selectie stadsauto's met garantie (tot wel 24 maanden). Zelfs bij een compacte occasion zijn een complete onderhoudshistorie en een royale garantie essentieel om zorgeloos te kunnen rijden.

Renzo
Renzo
Gebruikte stadsauto's zijn geliefd! Studenten die nog maar net hun rijbewijs hebben, stadsbewoners of stellen die op zoek zijn naar een tweede auto: ze hebben allemaal hun redenen om voor zo'n compacte occasion te vallen. We hebben voor u een aantal aankoopadviezen en zaken waar u op moet letten onder elkaar gezet.
#Stadsauto
#Occasion
#Peugeot